Att tänka på - Om du tänker bli sjuk

Det är inte lätt att bli sjuk. Det är mycket man måste tänka på. Först och främst vad ska jag ha för fel. Alla fel har ju inte samma status. En del sjukdomar har hög status hos släkt och vänner. En del har hög status hos arbetsgivare. En del har hög status inom lasaretten. Inga sjukdomar har hög status på Vårdcentralen.

Börja därför med att tänka igenom noga, innan du bestämmer dig för att bli sjuk, om du verkligen är tillräckligt frisk för att orka med en sjukdom över huvud taget. Kanske är du inte rätt person att gå igenom ens en liten sjukdom. Om du är en sådan klen och svag en och nödvändigtvis måste bli sjuk, så skaffa dig en högstatus åkomma, då menar jag en som har högstatusstämpel inom sjukvården. Framförallt om ditt mål med sjukdomen var att bli frisk igen.

Oavsett om du är stark eller svag före sjukdomen så tänk noga igenom de val du har. Välj en sjukdom/åkomma som syns utanpå. Ingen ifrågasätter ett brutet ben där benpiporna tittar ut lite på sidan om. Ingen skulle heller komma på tanken att spekulera i nyttan av vård om du har ett djupt sår där blodet pumpar ut.

Sen finns det ju de där tillstånden som inte syns på utsidan men som ändå ger en viss status. Du kan inte andas, hjärtat slår inte eller slår dåligt. Du är förlamad i delar eller hela kroppen. Du ser inte eller du hör inte. Inre organ har slutat göra sitt jobb. Fördelen med dessa sjukdomar är att de kan ses  om man tar ”rätt” prov. Det som kan vara besvärligt är att komma till rätt doktor som förstår att ta de rätta proven. Man kan ju tycka att det ska vara en enkel sak men så är det inte.

Om du är lite mer av en gambler så satsa på en sjukdom som är lite mer diffus. Inga entydiga symptom eller med flera symptom som alla lika gärna kan vara symptom på en helt annan sjukdom än den DU tänkt dig. Till denna kategori hör fibromyalgi, borelia och en hel massa allergier. Problemet med denna kategori är att man lätt kan få en diagnos man kanske inte vill ha, psykiska besvär. ”Ta en stesolid och håll dig lugn”

Så till slut är det väl så att vi alla får diagnosen virus, som just inte går att behandla. Virus har ingen hög status. Så mitt råd till dig är: skaffa dig ingen sjukdom om du inte är beredd att till slut ända stå där med skägget i brevlådan och kroppen ockuperad av ett virus som ingen annan ville ha.

Kommentarer
Postat av: Viktoria

Förstår vad du menar mamma! Jag hoppas att du kan få ordning på allt snart. Frustrationen måste bli enorm!

2010-11-11 @ 11:25:42
URL: http://wickiis.blogg.se/
Postat av: Ci

Håller med Lillstrumpa. Massa kramar till Mammsen.

2010-11-11 @ 17:19:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0