Är detta verkligen vår

Göken hoar ute. Flugsnapparen försöker att locka till sig minst en fru. Gullvivorna är så fina. Tulpanerna håller på att slå ut. Bladen på björkarna är så vackert ljusgröna. En och annan har skippat strumporna. Gräsmattan är grön igen. Häggen har fått stora knoppar. Kvällarna är ljusa. Maskrosorna tittar upp överallt. Parkbänken har kommit fram på jobbet. Årets första åskväder mullrade över Larum J. Knallarna har kommit ut ur vintervilan. Tivolina börjar rulla på vägarna.

Allt detta är väl som det ska i mitten på maj. Men varför är det så kallt att man inte kan vara ute och njuta av allt det fina. Varför har man inte kunnat hänga undan vinterjackan? Varför är det frost på bilen på morgonen? Jag vill att det ska bli varmt. Jag är så trött på sockor, tjocktröjor, fleecfiltar och isskrapor. 

Jag vill gå barbent och barfota. Jag vill dricka morgonkaffet ute. Jag vill åka ut jättetidigt och fiska utan att frysa mig blå. Jag vill plantera ut blommor. Jag vill få fräknar av en dag i solen. Jag vill dricka ett glas vin ute i kvällssolen. Jag vill ha värme. 

Vilken tur att jag inte har lätt för depressioner får då kunde man lätt krypa ner i ett ledigt ide. Dra något gammalt över sig och tjura.

Nu får man tänka positivt. Jag tar min kopp kaffe och går ut. Det regnar ju så himla lite jämfört med i går kväll. Fåglarna sjunger lika fint som när det är varmt. Tycker ju inte om att ha varma fötter. Våren varar ju längre nu när temperaturen inte är över 15 grader. Man behöver inte oroa sig för hudcancer pga. det tunna ozonskiktet när naturen har fixat ett eget UV-filter direkt på himlen, praktiskt. Trädgårdsmöbeln håller sig längre i boden där den inte utsätts för väderpåverkan. Gäddorna växer på sig så de blir stora och feta till sommaren om de får gå kvar i sjön ett tag till.


Kommentarer
Postat av: Ci

Håller med dig mammsen, så sant så sant. Längtar och väntar.

2010-05-13 @ 16:44:11
URL: http://icessilisvarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0